Remco Evenepoel droomt van bekroning voor zijn superseizoen

Remco Evenepoel droomt van bekroning voor zijn superseizoen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel heeft opnieuw meer tijd voor zijn familie, nu zijn wielerseizoen erop zit. De overwinning in het herfstcriterium van Oostrozebeke, dat wilde hij nog wel meepikken. Maar nu gaat de blok erop. Wat niet betekent dat hij niet meer in de prijzen kan vallen.

Welke van zijn prestaties dit jaar steekt er nu bovenuit? "Dat zilver op het WK was het absolute hoogtepunt", zegt Evenepoel in Het Laatste Nieuws. "Op zeer korte afstand gevolgd door mijn Europese tijdrittitel en de Clásica San Sebastián."

Met zo'n adelbrieven zou een mens wel eens... de Kristallen Fiets kunnen winnen. "Stiekem droom ik toch van zo'n eindejaarstrofee. Met deze resultaten hoop ik een kans te maken. Het zou supergek zijn, na amper één profseizoen. Maar wel supermooi."

GEEN TOUR IN 2020

Nu zitten we met zijn allen te wachten op zijn eerste deelname aan een grote ronde. Als het er in 2020 al van komt, zal het de Giro of de Vuelta worden en niet de Tour. "Als ik een grote ronde rijd, zal dat in functie van de Spelen zijn. Maar het ligt nog allemaal veraf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties