Tom Van Asbroeck schiet na enkele jaren nog eens de hoofdvogel af: "Het was nipt tegen Oliver Naesen"

Van Asbroeck viert in Binche eerste zege in drie jaar

Tom Van Asbroeck schiet na enkele jaren nog eens de hoofdvogel af: "Het was nipt tegen Oliver Naesen"
Foto: © photonews

Eindelijk mocht Tom Van Asbroeck nog eens op het hoogste schavotje van het podium plaatsnemen. De Belg van Israel Cycling Academy komt wel vaker goed voor de dag op eigen bodem, maar winnen is niet evident. Toch deed hij het in Binche-Chimay-Binche, oftewel de Mémorial Frank Vandenbroucke.

Van Asbroeck is wel vertrouwd met die koers en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. "Dit is mijn vierde deelname hier. Vooral de editie van 2015 is me bijgebleven. Toen won Ramon Sinkeldam en ik werd derde. Ik leerde daaruit dat links tegen de dranghekken de ideale lijn lag om te sprinten", had de man die straks weer in de WorldTour uitkomt wel iets opgestoken.

Hij probeerde zijn aanpak daar ook op af te stemmen. Al was het met het blote oog moeilijk uit te maken wie nu juist de winnaar was. "Ik heb geprobeerd om hetzelfde te doen. Dat is goed gegaan. Het was nipt tegen Oliver Naesen, maar ik kon hem afhouden."

Natuurlijk ben ik zeer tevreden 

Zo veegt Van Asbroeck alsnog de nul van de tabel. Zijn laatste overwinning dateerde van 24 augustus 2016. "Natuurlijk ben ik zeer tevreden met die eerste zege van het seizoen. Het is leuk om op die manier 2019 te kunnen afsluiten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse

Nieuwste reacties