Van Asbroeck wint de Memorial Frank Vandenbroucke na een sterke sprint, Naesen nipt tweede

Arjen T'Sjoen
| 7 reacties
Van Asbroeck wint de Memorial Frank Vandenbroucke na een sterke sprint, Naesen nipt tweede
Foto: © photonews

Met Binche-Chimay-Binche (de Mémorial Frank Vandenbroucke) kwam er een einde aan het Waalse wielerseizoen. Vorig seizoen ging de overwinning naar Danny Van Poppel in een sprint, maar door de lastige weersomstandigheden mochten de renners zich nu opmaken voor een andere wedstrijd.

In de gietende regen trok het peloton zich rond het middaguur op gang in Binche. Na enkele kilometers trokken Lasse Norman Hansen (Corendon-Circus), Nils Politt (Katusha-Alpecin), Gianni Marchand (Cibel-Cebon) en Conor Dunne (Israël Cycling Academy) ten aanval. Op 80 kilometer van de aankomst moest Marchand lossen, maar enkele kilometers later werden ook de andere drie ingerekend.

In de lokale rondes reden er liefst 12 renners weg. Daarbij zaten onder meer Pieter Serry (Deceuninck-Quick Step), Taco van der Hoorn (Jumbo-Visma), Dries De Bondt (Corendon-Circus), Oliver Naesen (AG2R) en Victor Campenaerts (Lotto-Soudal) bij. Andere favorieten Jasper Stuyven, Arnaud Démare, Niki Terpstra en Tim Merlier hadden de slag gemist en moesten achtervolgen. 

Spannende slotronde

Net voor het ingaan van de slotronde trokken onder meer Jasper Stuyven en WK-revelatie Stefan Küng ten aanval. Victor Campenaerts had voorin geen zin om op die kleppers te wachten en reed in z'n eentje weg. De renner van Lotto-Soudal pakte al snel 20 seconden en achterin viel het compleet stil.

Jos Van Emden en Taco van der Hoorn (beiden Jumbo-Visma) bleven niet bij de pakken zitten en reden het gat op Campenaerts dicht. In de laatste kilometer was alles weer samen en ging een groep van ongeveer 15 renners sprinten voor de overwinning. Jos Van Emden zette als eerste aan met ploegmaat Timo Roosen in het wiel, Tom Van Asbroeck en Oliver Naesen konden hem nog remonteren. Na een fotofinish bleek Van Asbroeck uiteindelijk met enkele centimeters de snelste te zijn. De Nederlander Jos Van Emden eindigde als derde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties