Vinokourov moet nog langer wachten op vonnis over omkoopzaak rond Luik-Bastenaken-Luik van 2010

Vonnis over omkoping tussen Vinokourov en Kolobnev uitgesteld

Vinokourov moet nog langer wachten op vonnis over omkoopzaak rond Luik-Bastenaken-Luik van 2010
Foto: © photonews

Moet Alexandre Vinokourov straks voor een half jaar de cel in of niet? De Kazach weet het nog altijd niet. Het is wel wat het parket vordert voor zowel hem als Alexandr Kolobnev. Vinokourov zou zijn overwinning in Luik-Bastenaken-Luik in 2010 gekocht hebben.

Vinokourov en Kolobnev waren dat jaar samen op pad in La Doyenne. Vinokourov won de wedstrijd na een sprint met twee. Het werd weliswaar een zege met een geurtje aan. Onderzoek botste op verdacht mailverkeer tussen de twee en een storting van 100 000 euro en één van 50 000 euro op de rekening van Kolobnev.

Zo kwam het parket tot de conclusie dat er daan de Rus in totaal 150 000 euro betaald zou zijn om in de sprint niet te veel weerwerk te bieden en de overwinning aan Vinokourov te laten. De advocaten van beide ex-renners vroegen de vrijspraak.

UITSPRAAK TWEE WEKEN UITGESTELD

De verwachting was dat er vandaag een vonnis zou worden uitgesproken, maar zover komt het niet. Door te hoge werkdruk zal de correctionele rechtbank van Luik er zich pas op 22 oktober over uitspreken. Dat laat de griffie van de rechtbank van eerste aanleg in Luik weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties