Wat een prachtig seizoen! Julian Alaphilippe zet er dan toch al een punt achter
Redactie
| 7 reacties

Alaphilippe komt dit seizoen niet meer in actie

Wat een prachtig seizoen! Julian Alaphilippe zet er dan toch al een punt achter
Foto: © photonews

De Franse chouchou Julian Alaphilippe besloot op dinsdag om een punt achter zijn seizoen te zetten. De renner van Deceuninck-Quick Step stond normaal ook nog aan de start van de Italiaanse najaarskoersen Milaan-Turijn en de Ronde van Lombardije, maar hij besloot zich daarvoor af te melden.

Julian Alaphilppe kende uiteraard een uitstekend jaar, maar hoopte ook nog om top te zijn in Italië. Dat lukt nu niet en daar is hij toch wat ontgoocheld over: "Ik hoopte om in deze periode nog een derde keer te pieken, maar het lukt me niet. Tijdens het WK voelde ik al dat mijn conditie niet op het gewenste niveau is. Ik kan op dit moment niet alles geven en dan is het beter om mij te richten op het volgende seizoen", vertelde hij op de teamwebsite.

Alaphilippe kende een absoluut topjaar. In februari won hij meteen twee etappes in de Vuelta a San Juan en die goede vorm trok hij het volledige jaar door. Verder won hij ook nog de Strade Bianche, twee ritten in Tirreno-Adriatico, Milaan-San Remo, de Waalse Pijl, een rit in de Dauphiné en in de Ronde van het Baskenland. Tot slot liet hij zich ook nog zien in de Tour met twee ritzeges en reed hij liefst 14 dagen in de gele trui rond. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix
15/04/2020 Brabantse Pijl

Nieuwste reacties