Opinie Gebrek aan een sprint hoeft Tiesj Benoot niet te weerhouden op tal van mooie lijstjes te prijken
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Tiesj Benoot is op weg om een mooie carrière te maken

Gebrek aan een sprint hoeft Tiesj Benoot niet te weerhouden op tal van mooie lijstjes te prijken
Foto: © photonews

Met heel veel belangstelling gaan we volgen hoe Tiesj Benoot zich bij Sunweb verder gaat ontwikkelen. Uit zijn periode bij Lotto kunnen we opmaken dat hij voorlopig geen veelwinnaar is. Al wil dat niet zeggen dat hij niet op weg is om een hele mooie carrière uit te bouwen.

Benoot heeft één groot mankement: dat hij niet beschikt over die echte explosiviteit ten opzichte van verschillende andere renners. Dat zorgt ervoor dat hij vaak wanneer hij in een kansrijke positie zit toch vrede moet nemen met een ereplaats. Wegens niet snel genoeg in de sprint, of hij moet al veruit de sterkste man in koers zijn.

Daar tegenover staat dan weer zijn veelzijdigheid. In de wedstrijden die de klassieke renners hebben aangekruist, kan hij zeker en vast een rol van betekenis spelen. Ook in koersen die meer iets zijn voor klimmerstypes moet er met Benoot rekening gehouden worden. Zijn vierde plaats in Milaan-Turijn is daar het meest recente bewijs van.

Wat het ook aantoont: het is niet omdat hij niet beschikt over een supersprint, dat hij op het einde van zijn carrière niet op heel wat lijstjes kan verschijnen die zijn kwaliteiten onderstrepen. Om bij het voorbeeld van Milaan-Turijn te blijven: hij is één van de zes Belgen die sinds 1982 erin slaagden in deze wedstrijd in de top vijf te eindigen.

Gingen hem vooraf: Noël Dejonckheere, Rik Van Linden, Roger De Vlaeminck, Luc Roosen en Sammie Moreels. Tot Benoot was Moreels de laatste landgenoot die het flikte... liefst 18 jaar geleden. Veelbetekenend. Het zou goed kunnen dat Benoot nog in vele andere koersen zaken verwezenlijkt die in de geschiedenis uiterst moeilijk blijken te zijn.

Net omdat er zo'n brede waaier is aan wedstrijden waar hij in kan scoren. Koersen waarin het voor renners met andere profielen net heel moeilijk is om hoog te eindigen. Ook ereplaatsen mogen dus echt wel gezien worden. Eendagskoersen die hij wel weet te winnen, zullen wellicht ook prachtige wedstrijden zijn, genre Strade Bianche.

Ook bij Sunweb zullen ze van de Gentenaar wellicht geen wielrenner maken die de zeges aan mekaar rijgt, tenzij hij er op vlak van explosiviteit een grote stap vooruit zet, wat we hem zeker toewensen. Maar indien niet, kan hij ook met de kwaliteiten die hij momenteel bezit, zijn statistieken en palmares aardig opvullen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties