Ploeg van Van Avermaet plukt renner weg bij Katusha

Ploeg van Van Avermaet plukt renner weg bij Katusha
Foto: © photonews

CCC kan nog altijd wel wat extra ervaring gebruiken. In die optiek kadert ook het aantrekken van de inmiddels 33-jarige Pavel Kochetkov. Deze Rus zal dus zeker niet mee de overstap maken naar de nieuwe fusieploeg van Israel Cycling Academy en Katusha.

Nochtans komt Kochetkov reeds meerdere jaren uit voor Katusha. Een verandering van omgeving zal even wennen zijn, want eind dit jaar heeft hij zes seizoenen bij Katusha op de teller. Kochetkov tekende een contract bij CCC voor twee seizoenen.

SAMEN KOERSEN MET ZAKARIN

"CCC is een ambitieus project", oordeelt de veteraan. "Ik heb al vaak samen gekoerst met Ilnur Zakarin. Zijn aanwezigheid is een belangrijke reden om het team te vervoegen. Persoonlijk zie ik dit als de herstart van mijn carrière. Ik wil blijven groeien als wielrenner en beter zijn dan de voorbije jaren."

Het is geen toeval dat Kochetkov die doelstelling naar voren schuift. De laatste drie jaar kan hij geen grote resultaten meer voorleggen. Nochtans werd hij in 2016 wel nationaal kampioen. Het jaar voordien droeg hij twee keer de blauwe trui in de Giro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties