UCI schorst renner en ex-renner voor twee jaar wegens betrokkenheid in Operatie Aderlass

Koren en Bozic twee jaar geschorst

UCI schorst renner en ex-renner voor twee jaar wegens betrokkenheid in Operatie Aderlass
Foto: © photonews

Operatie Aderlass, de zaak rond de Duitse sportdokter Mark Schmidt, heeft voor straffen geleid voor twee Slovenen. Het gaat om Kristijan Koren, die nog steeds actief is bij Bahrein-Merida, en voormalig wielrenner Borut Bozic. Zij mogen de volgende twee jaar niet koersen.

Nadat hun namen in mei gelinkt werden aan Operatie Aderlass, zette hun ploeg Bahrein-Merida beiden meteen op non-actief. Bozic was dan al wel geen wielrenner meer, maar maakte wel uit van de staf van de ploeg. Op basis van informatie van de Oostenrijkse autoriteiten legt de UCI hen nu een schorsing van twee jaar op.

Inbrueken op de antidopingregels in 2011 en 2012 komen beide heren nu duur te staan. Kristijan Koren is inmiddels 32. Het kan dus dat hij na zijn schorsing nog een comeback maakt in het wielerpeloton, maar het is niet uitgesloten dat dit het einde van zijn wielerloopbaan betekent.

BOZIC GEEN PLOEGLEIDER MEER

Ook Bozic mag de volgende twee jaar geen functie uitoefenen in de wielersport. Hij mag dus ook niet opnieuw aan de slag gaan als ploegleider. Dat zit er pas in na het uitzitten van zijn schorsing.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties