John Lelangue begrijpt vertrek Van Wilder niet: "Wat kan je als jonge kerel meer wensen?"

John Lelangue begrijpt vertrek Van Wilder niet: "Wat kan je als jonge kerel meer wensen?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Inzetten op de jeugd en daar in investeren, betekent nog niet dat je zelf de vruchten kan plukken. Lotto Soudal ziet met Ilan Van Wilder één van zijn talenten vertrekken nog voor die de stap zet naar de profs. De ploeg stelde hem nochtans een goed plan voor, meent CEO John Lelangue.

Volgens Lelangue is het in eerste instantie een gemiste kans voor de renner en niet voor de Lotto-ploeg. Van Wilder beschikte alvast over voldoende informatie om zijn keuze te maken. "Hij kent het huis en onze filosofie", haalt Lelangue aan in HLN. "Ik heb ze hem nog een keer uitgelegd, omdat dat volgens mij altijd het eerste aanknopingspunt moet zijn."

Ook had Lotto echt wel een plan met de 19-jarige Belg. "Hij zou rustig kunnen groeien. In alle vrijheid, zonder rekening te moeten houden met andere renners met klassementsambities voor het rondewerk. Wat kan je als jonge kerel meer verlangen?"

Doorstroming moet het initële doel blijven 

John Lelangue

Dat er af en toe een jong talent door de mazen van het net glipt, is betreurenswaardig, maar Lelangue gelooft nog altijd sterk in de jeugdploeg. "Doorstroming moet het initiële doel blijven. Renners genoeg die in het verleden vanuit onze U23-kern met succes de overstap naar het WorldTourteam maakten. Bewijs ook dat het systeem functioneert."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties