Kleine verschuiving voor Ronde van Frankrijk en BinckBank Tour in 2020

Kleine verschuiving voor Ronde van Frankrijk en BinckBank Tour in 2020
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met minder dan twee maanden te gaan in het huidige jaar heeft de UCI de officiële wielerkalender voor 2020 bekendgemaakt. Bij deze kan iedereen dus tal van belangrijke data gaan aankruisen in zijn agenda. Grote verschillen met dit jaar zijn er niet meteen.

De wielerkalender ziet er dus grotendeels uit hoe dat verwacht mag worden. Wat wel speelt, is dat er in 2020 ook de Olympische Spelen doorgaan in Tokio. Dat brengt met zich mee dat er kleine verschuivingen zijn voor bepaalde wedstrijden.

TOUR START EEN WEEK VROEGER

Niet in het minst voor de grootste koers, de Ronde van Frankrijk. Opdat de Tour niet zou samenvallen met de Spelen, zal de Grand Départ een week vroeger doorgaan. Dit jaar vond die nog in Brussel plaats. De Tour duurt in 2020 van 27 juni tot 19 juli. De Spelen starten op 24 juli.

Ook met de BinckBank Tour en de Ronde van Polen wordt er wat geschoven. De BinckBank Tour zal aanvatten op 31 augustus, terwijl die wedstrijd dit jaar al begon op 12 augustus. De Omloop, opnieuw de opener van het Belgische seizoen, gaat door op een schrikkeldag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties