Marc Sarreau is de snelste na enerverende Parijs-Bourges, Van Asbroeck en Capiot op het podium
Arjen T'Sjoen
| 0 reacties

Marc Sarreau was de snelste in de massasprint

Marc Sarreau is de snelste na enerverende Parijs-Bourges, Van Asbroeck en Capiot op het podium
Foto: © photonews

Het peloton trekt in deze periode van het najaar vooral naar Italië, maar ook in Frankrijk is er nog koers. De heuvelachtige eendagswedstrijd Parijs-Bourges ging op zoek naar een opvolger voor Valentin Madouas.

Na een bijzonder snelle aanvangsfase wisten er drie renners zich los te rukken van het peloton. Balazs Rozsa, Thimo Willems en Jonas Döring reden weg. Even later ging Tom Dernies in de tegenaanval en het lukte hem nog om dat gat te dichten.

Op de beklimming van de Gaveron brak het peloton in twee stukken en dat zorgde ervoor dat het tempo met een ruk de lucht in ging. De vier koplopers werden dan ook snel ingelopen. Favorieten als Stefan Küng, Aimé De Gendt, Thomas Sprengers, Tony Gallopin en Krists Neilands zaten voorin in een kleine groep met 13 renners.

Peloton komt terug

Het peloton leek de groep vol met favorieten nog opnieuw in te rekenen en kwam ook terug tot op een kleine 20 seconden, maar op dat moment besloten ze in de kopgroep de gashendel opnieuw helemaal open te draaien. Op 15 kilometer van de aankomst besloot Krists Neilands het solo te proberen. Hij reed niet weg en dat was helemaal nefast voor de samenwerking voorin. Het peloton kon uiteindelijk op 8 kilometer van de aankomst toch weer komen aansluiten.

Clément Carisey (Israel Cycling Academy) en onze landgenoot Tom Devriendt (Wanty-Gobert) probeerden nog om de sprint te ontlopen, maar dat lukte hen niet. In de sprint bleek vervolgens Marc Sarreau de snelste te zijn, hij volgt op  die manier zijn ploegmaat bij Groupama-FDJ Valentin Madouas op. Hij was sneller dan de Belgen Tom Van Asbroeck (Israel Cycling Academy) en Amaury Capiot (Sport Vlaanderen).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties