Niels Albert ziet duidelijk heel andere manier van crossen door afwezigheid Van der Poel en Van Aert

Niels Albert ziet duidelijk heel andere manier van crossen door afwezigheid Van der Poel en Van Aert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het begin van het veldritseizoen heeft ons toch al enigszins wijzer gemaakt. Dat Eli Iserbyt de man tot dusver is bijvoorbeeld en een Alvarado het heel goed doet bij de vrouwen. Niels Albert haalt in zijn analyse ook de andere manier van crossen zonder Van der Poel en Van Aert aan.

Albert laat zich bij Proximus Sports uit over de start van het veldritseizoen en kan dan dus niet om Iserbyt heen. "Hij is voor mij momenteel de beste man in de koers", stelt Albert. En wat dan met Belgisch kampioen Toon Aerts? "Ik denk dat Toon al wel gedacht had van een koers te winnen."

ALBERT GEEN FAN VAN PAUWELS SAUZEN VS TELENET

Voorlopig geen Van der Poel en Van Aert in het veld. Hoe zou het zijn met hen erbij? "Dan is het meer volgen. De koers wordt dan echt opengebroken, terwijl de jongens die anders voor plaats twee en drie reden, nu de koers moeten gaan maken." Het is ook een strijd van Pauwels Sauzen-Bingoal tegen Telenet-Baloise geworden. "Ik zie veel liever drie of vier ploegen die tegen mekaar kunnen koersen." 

Bij de dames is het Nederlandse blok nog sterker geworden door de openbloeiende Alvarado. Wereldkampioene Sanne Cant is opnieuw de grote Belgische hoop. "Ik denk dat Sanne de enige is die in staat wordt geacht de Nederlanders te kloppen. Ze mist misschien nog een klein beetje ritme." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties