Nog meerdere Belgische profs zonder ploeg voor volgend seizoen: "Plan B in achterhoofd"

Nog meerdere Belgische profs zonder ploeg voor volgend seizoen: "Plan B in achterhoofd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zij die nog veilig onder contract liggen of al een nieuwe overeenkomst hebben bereikt, behoren tot de gelukkigen in het wielerpeloton. Er zijn nog genoeg renners die nog niet weten bij welk team ze in 2020 aan de slag kunnen. Ook bij de Belgen is dat niets nieuw onder de zon.

Zo is er bijvoorbeeld het hele verhaal rond de fusie tussen Israel Cycling Academy en Katusha. Jens Debusschere en Jenthe Biermans weten nog altijd niet of ze bij de nieuwe fusieploeg terecht kunnen of ander oorden moeten opzoeken.

Jan Bakelants werd nog opgevist door Sunweb na zijn vertrek bij AG2R om Tom Dumoulin te ondersteunen. Nu die zelf weg is, moet ook Bakelants alweer op zoek naar een nieuwe uitdaging. En dan is er nog de stopzetting van Roompot-Charles, waardoor Sean De Bie zonder werk zit.

DERDE JAAR OP RIJ MET ZORGEN VOOR DE BIE

Die  laatste is het inmiddels al gewend om zich aan het eind van een seizoen nog zorgen te moeten maken. "Ik zit al drie jaar op rij in deze situatie. Het is frustrerend", geeft De Bie aan in Het Nieuwsblad. Wel is hij voorbereid op verschillende scenario's. "Ik heb een plan B in mijn achterhoofd. Zo kan ik toch een beetje rustig slapen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties