Philippe Gilbert neemt zaterdag afscheid van Deceuninck-Quick Step: "Bijzonder gemotiveerd"
Arjen T'Sjoen
| 11 reacties

Gilbert wil in Italië nog een laatste keer knallen voor Deceuninck-Quick Step

Philippe Gilbert neemt zaterdag afscheid van Deceuninck-Quick Step: "Bijzonder gemotiveerd"
Foto: © photonews

Zaterdagnamiddag is Philippe Gilbert voor de laatste keer een renner van Deceuninck-Quick Step. De veelwinnaar maakt na dit seizoen de overstap naar Lotto-Soudal en tekent daar voor drie seizoenen. Gilbert wist de Ronde van Lombardije al een derde keer te winnen.

Philippe Gilbert zal zijn twaalfde keer deelnemen aan de Ronde van Lombardije. De ex-wereldkampioen was eerder al de sterkste in 2009 en 2010 en hoopt op een nieuwe eindzege. Mocht dat lukken komt hij naast Sean Kelly, Gino Bartali en Damiano Cunego te staan.

Ploegleider Davide Bramati had het vooraf over de ambities bij Deceuninck-Quick Step: "We zijn heel gemotiveerd om ons Europese seizoen met nog een sterke prestatie af te sluiten. De route brengt weinig nieuws, wat betekent dat het even zwaar is als vorig jaar. Aan het einde zal een serieuze schifting plaatsvinden als we bij de slotklim van de loodzware Battaglia aankomen. Deze klim zal beslissend zijn, zoals zo vaak in het verleden.”

Deceuninck-Quick Step komt aan de start met Philippe Gilbert, Enric Mas, Petr Vakoc, Eros Capecchi, Rémi Cavagna, Bob Jungels en James Knox. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice
11/03/2020 - 17/03/2020 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties