Tourwinnaar Bernal dolblij na knap één-tweetje met ploegmaat met een emotionele waarde

Egan Bernal viert voor het eerst in tweede thuisland

Tourwinnaar Bernal dolblij na knap één-tweetje met ploegmaat met een emotionele waarde
Foto: © photonews

Ook laat in het seizoen mag Egan Bernal nog eens de vuist ballen. De Tourwinnaar had echt wel nog zin in de Italiaanse eendagskoersen in oktober. In de Giro dell'Emilia en Milaan-Turijn eindigde de Colombiaan al in de top tien. In Gran Piemonte werd het winst.

En dat dus in zijn tweede thuisland waar hij niet zo lang geleden nog elke dag vertoefde. "Ik ben heel blij, want het is mijn eerste overwinning in Italië. Winnen is altijd moeilijk. Ik heb hier al veel koersen gereden en het is mijn eerste succes in Piemonte. In deze regio heb ik twee jaar gewoond. Het is heel speciaal om hier te winnen", getuigt Bernal op de site van Team Ineos.

Ik denk dat Sosa bijna sterker was dan mij 

Het vormpeil is dus opnieuw prima. "Ik voelde me goed tijdens de koers. Ik vroeg de jongens om goed tempo te maken." Dat deden ze en één van zijn teamgenoten was wel erg sterk. "Sosa deed het heel goed, ik denk dat Sosa bijna sterker was dan mij."

Zo nam Ineos de eerste twee plaatsen in de uitslag in. "In de finale zag ik dat we met zijn tweeën overbleven. Ik ging dan vol gas tot aan de finish.  Sosa heeft getoond dat hij één van de sterksten is in het peloton op beklimmingen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5094 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties