Tourwinnaar Egan Bernal is oppermachtig en wint de Gran Piemonte
Redactie
| 1 reacties

Egan Bernal was na bijzonder sterk werk van zijn ploeg de beste

Tourwinnaar Egan Bernal is oppermachtig en wint de Gran Piemonte
Foto: © photonews

Na onder meer de Giro dell'Emilia, de Tre Valli Varesine en Milaan-Turijn stond er opnieuw een Italiaanse eendagskoers op het programma. De Gran Piemonte is een van de oudste en kwam aan op de zware Santuario di Oropa.

Na een kleine 50 kilometer reden Stéphane Rossetto, Elie Gesbert, Carlos Barbero, Enrico Battaglin, Mattia Bais en Francesco Romano weg. De zes kregen drie minuten, maar meer zat er niet in. Favorieten Richard Carapaz, Rafal Majka en Davide Formolo verlieten om onduidelijke redenen intussen de race.

Op de voorlaatste beklimming van de dag (Nelva, 13 km aan 3,5%) werden de koplopers opnieuw gegrepen. Team Ineos hield het tempo hoog in dienst van Tourwinnaar Egan Bernal. Hij moest op de zware slotklim vooral rekening gaan houden met Daniel Martin, Emanuel Buchmann, Mikel Landa en Hugh Carthy.

Stormloop naar de slotklim

De finale leek op die van een bergetappe uit de Ronde van Frankrijk. Team Ineos legde het peloton een strak tempo op. Ivan Ramiro Sosa was de laatste man voor Bernal en legde bijzonder hoog tempo op. Er bleven nauwelijks zeven renners over voorin. Enkel de Duitser Emanuel Buchmann leek nog vrij eenvoudig te volgen, maar op twee kilometer van de aankomst moesten ook hij en Daniel Martin passen bij de aanval van Egan Bernal.

De Tourwinnaar reed snel 20 seconden weg en kon zo al ruim op voorhand vieren. Op deze manier lijkt hij ook een van de topfavorieten voor de Ronde van Lombardije. Ploegmaat Ivan Ramiro Sosa eindigde als tweede en Nans Peters van AG2R werd derde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties