Van Loy maakt in straffe anekdote vergelijking met prijzengeld Van Aert en is bereid volledig uur te koersen
Redactie
| 10 reacties

Ellen Van Loy juicht gelijktrekking van prijzengeld in de cross toe

Van Loy maakt in straffe anekdote vergelijking met prijzengeld Van Aert en is bereid volledig uur te koersen
Foto: © photonews

Als één van de pioniers van het vrouwenveldrijden in België is Ellen Van Loy uiteraard tevreden dat het prijzengeld gelijkgetrokken wordt tussen mannen en vrouwen. Ze staaft de opmerkelijke evolutie op dit vlak met een anekdote. Ook is ze bereid om een volledig uur te crossen.

Van Loy moest in de loop der jaren toekijken hoe haar mannelijke collega's veel en veel meer verdienden. "In 2014-2015 stond ik als eindwinnares op het podium van de Bpost Bank Trofee met een cheque van 7.500 euro. Wout stond naast mij met een van 30.000 euro. Dat is vermenigvuldigen met factor vier", rekent ze uit bij HLN. "Zelfs journalisten kwamen vertellen dat dit op het schandalige af was."

TV-UITZENDINGEN

De tv-uitzendingen van het vrouwenveldrijden waren volgens haar cruciaal. "Dat was een positief gegeven dat we als rensters ook met beide handen hebben gegrepen. Ik denk dat Sanne Cant, Loes Sels, ikzelf en andere gevestigde waarden er voor hebben gewerkt om ons niveau op te krikken en het veldrijden bij de vrouwen spannender te maken. De organisaties hebben dat opgepikt."

Wel wordt het verschil in duur van de wedstrijden soms aangekaart. "Het verhaal gaat dan dat wij een kwartier minder werken voor hetzelfde geld. Als dat het criterium is dan zeg ik meteen dat ook wij één uur willen crossen. In elk geval is het positief dat de prijzengelden nu gelijk zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties