🎥 Viviani moet het nipt afleggen in laatste koers voor Deceuninck-Quick.Step

🎥 Viviani moet het nipt afleggen in laatste koers voor Deceuninck-Quick.Step
Foto: © photonews

Voor Elia Viviani is er een einde gekomen aan zijn tweejarig avontuur bij Quick.Step. In de Tacx Pro Classic wilde de Italiaan het team nog één keer aan een overwinning brengen. Viviani kwam wel in de buurt, maar stuitte op Groenewegn en diens sterke ploeg.

Geen ruime kopgroep die de peloton de stuipen op het lijf jaagt in deze wedstrijd. Wel twee dappere vluchters in de personen van Daan van Sintmaartensdijk en Michiel Stockman, een Nederlander en een Belg. Het duo werd teruggegrepen op iets meer dan twintig kilometer van de aankomst.

Ondanks dat er dus nog wel een afstand af te leggen was, bleef het peloton in de finale samen. Om waaiers te trekken stond er deze keer warempel niet voldoende sterke wind in Zeeland. Met als gevolg dat de massasprint onvermijdelijk was.

Sprinten in de regen, dan is het altijd even opletten, maar venijnige incidenten bleven gelukkig uit. Jumbo-Visma leverde een huzarenstukje af met een perfecte lead-out. Groenewegen kon het teamwork afwerken en haalde het voor Viviani. Arvid de Kleijn werd derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties