Annemarie Worst overklast alles en iedereen in Kruibeke, Sanne Cant moet verrassend opgeven
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Worst rijdt haast volledige cross aan de leiding in Kruibeke

Annemarie Worst overklast alles en iedereen in Kruibeke, Sanne Cant moet verrassend opgeven
Foto: © photonews

De vrouwencross in Kruibeke heeft een demonstratie van jewelste voortgebracht. Er was helemaal niets te doen aan Annemarie Worst, die in de openingsronde aanviel en de rest van de wedstrijd ver voorop bleef. Voor Sanne Cant daarentegen werd het een tegenvaller.

Sanne Cant wilde na een zevende en vijde plaats in haar eerste twee crossen beterschap boeken. Die leek er aanvankelijk wel te zijn toen ze op de tweede plaats reed, maar de wereldkampioene kende al snel een terugval. Ze zag Kastelijn, Kay, Keough, Alvarado, Arzuffi en Lechner aansluiten. 

Er was op dat moment wel al een vogel gaan vliegen: Annemarie Worst trapte gezwind de pedalen rond en toonde ook veel overgave op de moeilijke stukken. Worst reed al snel 19 seconden bij mekaar. Na twee ronden bedroeg de voorsprong van de Europese kampioene al maar liefst 37 seconden. Bijna halverwege koers moest haar landgenote Sophie de Boer opgeven, mogelijk door gezondheidsproblemen.

GLIJPARTIJ DEERT WORST NIET

De volgende opgave was zowaar die van Cant, terwijl het toch niet haar gewoonte is om vroegtijdig af te stappen. Het wilde echter gewoon niet lukken voor haar in Kruibeke. Leidster Worst gleed kort nadien even weg in de modder, maar kon zich dat met haar ruime marge gerust veroorloven.

In het achtervolgende groepje wisten nog twee veldrijdsters van Steylaerts-777 met Arzuffi en Kastelijn samen met Alvarado van Corendon-Circus weg te rijden van de rest. Kastelijn en Alvarado gingen er met hun tweetjes vandoor om de laatste podiumplaatsen te verdelen.

VAN DE STEENE EERSTE BELGISCHE

In de laatste ronde wist Kastelijn nog een kloofje te slaan om er een één-tweetje van Steylaerts-777 van te maken. Alvarado finishte als derde: een volledig Nederlands podium dus. Kim Van de Steene was zichtbaar tevreden de eerste Belgische.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties