Bart De Clercq klaar voor afscheidskoers en denkt na over rol als wielercoach in de toekomst

Bart De Clercq klaar voor afscheidskoers en denkt na over rol als wielercoach in de toekomst
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een herdenkingskoers voor een grote meneer die na zeven jaar opnieuw in het leven wordt geroepen: het is een passende wedstrijd om afscheid te nemen van het profwielrennen. Dat is dan ook wat Bart De Clercq gaat doen. Wat volgt na het leven als wielrenner, weet hij nog niet.

"De Memorial Rik Van Steenbergen wordt mijn afscheid", kondigt de renner van Wanty-Gobert aan bij Het Nieuwsblad. "Ik was graag nog wat langer profwielrenner geweest. De blessure aan mijn heup heeft er anders over beslist." De Clercq kreeg een heupprothese.

ETAPPEZEGE IN GIRO

Dat hij in een grote ronde wist te winnen, kan hij voor altijd koesteren. "Ik mag terugblikken op een mooie loopbaan. Ik was geen veelwinnaar, noch een wereldtopper, maar heb mijn mannetje gestaan en heb enkele uitschieters laten optekenen zoals die etappezege in de Giro." 

En wat brengt de toekomst? "Wat ik na zondag ga doen, is ook voor mij een open vraag. Ploegleider wil ik sowieso niet worden. Er liggen nog diverse opties open in het wielrennen. Misschien trainer. Eerst de Memorial Rik Van Steenbergen afwerken. Een afscheid voor mijn fans."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties