Bauke Mollema heeft na San Sebastián in 2016 tweede grote klassieker beet, Valverde eindigt tweede
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 16 reacties

Mollema kiest juiste moment en blijft voorop in Ronde van Lombardije

Bauke Mollema heeft na San Sebastián in 2016 tweede grote klassieker beet, Valverde eindigt tweede
Foto: © photonews

Naast Gilbert die zijn laatste koers voor Deceuninck-Quick.Step reed en Ten Dam die zijn definitief afscheid beleefde, was de Ronde van Lombardije ook een kans voor renners à la Roglic en Valverde om een Monument op hun naam te schrijven. Mollema wist hen echter te verrassen.

Er zaten wel wat enkele mooie namen in de aantrekkelijke vroege vlucht. Masnada, Ballerini, Barbin, Benedetti en Marcato zorgden voor de Italiaanse vertegenwoordiging. De kopgroep werd nog aangevuld door Cavagna, Skujins en Rikunov. De acht kregen een maximale bonus van een kleine vijf en een halve minuut.

Naarmate de koers vorderde, schoten ze achter hen natuurlijk ook in gang. Cavagna, Masnada en Skujins zetten met zijn drieën door, terwijl sommige medevluchters al gegrepen waren. Bij Cavagna was het even later toch op. Masnada en Skujins kregen het gezelschap van Jungels, die de oversteek maakte.

WELLENS ANTICIPEERT

Voorop blijven was echter een utopie, het trio werd opgeraapt door de uitgedunde groep der favorieten. Tim Wellens achtte het moment gekomen om te anticiperen en deed dat samen met Buchmann. Meer dan een half minuutje was hen niet gegund. Ook zij werden tot de orde geroepen.

Op 19 kilometer van de meet kwam Valverde dan met een aanval. Roglic dichtte de kloof, maar bij een demarrage van Mollema volgde niet onmiddellijk een antwoord. Even kwam er nog wel een reactie van Latour, voor het overige bleven verdere tegenaanvallen uit.

POGING ROGLIC LEIDT TOT NIETS

Mollema had het dus uitstekend bekeken en mocht met een voorsprong van driekwart minuut de laatste tien kilometer aanvatten. Roglic, de grote favoriet na zijn twee eerdere recente overwinningen in Italië, ondernam nog een ultieme poging om naar de Nederlander toe rijden. De Sloveen knabbelde wel degelijk aan de achterstand, maar van verval bij Mollema was geen sprake.

Valverde, Woods, Fuglsang, Bernal en Haig geraakten wel nog tot aan het wiel van Roglic. Haig lag er wel weer af na een versnelling van Bernal. Valverde ging in de afdaling in eerste instantie alleen op zoek naar Mollema, maar daar was geen beginnen aan. De renner van Trek-Segafredo bleef voorop. Valverde klopte Bernal en Fuglsang in een sprintje met drie om de tweede plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties