Eli Iserbyt voert al een derde nummertje op, Toon Aerts tweede op parcours waar hij Belgisch kampioen werd
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 14 reacties

Eli Iserbyt boekt derde zege van het seizoen in Kruibeke

Eli Iserbyt voert al een derde nummertje op, Toon Aerts tweede op parcours waar hij Belgisch kampioen werd
Foto: © photonews

Eli Iserbyt is dé man van het begin van het veldritseizoen. Dat weten ze nu ook in Kruibeke. Daar zorgde hij voor een bevestiging van zijn twee zeges in de Wereldbeker. Toon Aerts ging het duel met hem aan, maar moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Toon Aerts opteerde voor een agressieve aanpak van de cross. Toch bleef er een tijdje een ruime kopgroep samen van een tiental renners. Die werd in de loop van de wedstrijd uiteraard wel uitgedund. Na twee ronden werd Aerts nog bijgebeend door Iserbyt, Hermans, Pidcock en Vanthourenhout.

AERTS EN VANTHOURENHOUT IN EERSTE INSTANTIE MEE

Uit de achtergrond kwamen er nog even enkele veldrijders terug, maar nadien gooide Iserbyt zijn kaarten op tafel en dan moesten velen passen. Aerts ging wel nog goed mee en ook Vanthourenhout pikte aan. Na een valpartij van die laatste bleven ze vooraan nog met twee over.

VOORSPRONG ISERBYT GROEIT GESTAAG

Het was dus het te verwachten duel dat te zien was. Iserbyt haalde dit seizoen tot dusver steeds de bovenhand op Aerts en dat was ook deze keer het geval. Het verschil schommelde tussen een kleine tien seconden en vijftien seconden. Toch wel een comfortabele kloof voor de West-Vlaming, al gaf Toon Aerts niet op.

Inmiddels had Hermans beslag gelegd op de derde plaats, op een half minuutje van de leider. In de slotfase van de wedstrijd liep de achterstand van Aerts wel op boven de vijftien seconden en had Iserbyt helemaal gewonnen spel. De podiumplaatsen lagen zo vast.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties