Gelukzaligheid bij Mollema na grootste zege uit carrière ten koste van favorieten: "Ik voelde me de hele week goed"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 11 reacties

Bauke Mollema dankt zege in Ronde van Lombardije aan parcourskennis

Gelukzaligheid bij Mollema na grootste zege uit carrière ten koste van favorieten: "Ik voelde me de hele week goed"
Foto: © photonews

Hij toonde het zowel met tranen als met de lach op het gezicht: het geluk kon niet op bij Bauke Mollema na zijn overwinning in de Ronde van Lombardije. Er waren zeker andere renners die hoger op het favorietenlijstje stonden. Mollema wist echter perfect wat hij moest doen.

Met een feilloze timing en de kracht die van zijn aanval uitging, sloeg Mollema genadeloos toe. "Ik kan het niet geloven. Ik wist dat ik moest aanvallen op de Civiglio. Renners die meer explosiviteit hebben dan ik hadden al aangevallen. Toen het even stilviel, wist ik dat dit het moment was om te gaan."

Ik ken de afdaling van de Civiglio goed 

Dan was het uiteraard nog kwestie om de inspanning vol te houden. "Ik kon de pedalen nadien goed blijven rondtrappen. Toen ik hoorde dat ik twintig seconden had, wist ik dat ik een goede kans maakte op de overwinning. Ik ken de afdaling van de Civiglio immers goed. In de laatste tien kilometer was het volle bak naar de finish." 

Een Monument winnen is sowieso heel bijzonder en dan nog voor mannen als Alejandro Valverde en Egan Bernal. Is dit nu eigenlijk voor Mollema ook een verrassing? "Ik was niet één van de grote favorieten, er werden grotere namen genoemd, maar ik voelde me al de hele week goed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties