Gilbert en Deceuninck-Quick.Step als vrienden uit mekaar: "Het zal even duren eer ze weer zoveel succes beleven"

Gilbert denkt dat Deceuninck-Quick.Step weer moet bouwen

Gilbert en Deceuninck-Quick.Step als vrienden uit mekaar: "Het zal even duren eer ze weer zoveel succes beleven"
Foto: © photonews

'The Final Curtain' voor Philippe Gilbert staat voor de deur, toch bij Deceuninck-Quick.Step. Nog lang niet als prof, want hij gaat nog drie jaar door bij Lotto. Het is wel het einde van een tijdperk, zo geeft hij aan, zowel voor zichzelf als voor de ploeg.

Gilbert is overigens niet de enige grote naam die het schip verlaat na dit seizoen. "Er vertrekken veel goeie renners. Dit is voor de ploeg het einde van een cyclus. Er moet opnieuw gebouwd en geïnvesteerd worden. Het zal even duren voor ze weer jaren met zoveel succes zullen beleven. Voor Patrick Lefevere waren dit de drie mooiste jaren sinds hij manager is", zegt Gilbert in HLN.

Over Lefevere gesproken. Hij was niet de meest favoriete persoon van Gilbert nadat hij hem thuis liet van de Tour, maar het is alsnog een afscheid in schoonheid. "We hebben gepraat. Ik begrijp het wel. We gaan als vrienden uit mekaar."

NIET OP CAMPING SLAPEN

Nog zeker drie jaar gaat Gilbert door. Bij Lotto en dat is een bewuste keuze. "Ik wil nooit rijden voor een ploeg met een budget van drie miljoen euro. Zo wil ik niet eindigen. Ik wil niet op een camping slapen." Dat zou inderdaad geen mooi beeld zijn.

VAL OP WK NIET EIGEN FOUT

Wat wel pakkend was, was de ontgoocheling na die vreemde val op het WK. Wat gebeurde er daar nu eigenlijk bij die valpartij? "Rik Verbrugghe heeft achteraf een intern onderzoek gevoerd. We zullen het nooit weten, maar ik weet dat het niet mijn fout was." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5080 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties