Hoopvolle Van Aert hinkt op twee gedachten: "Ik heb schrik om hele veldritwinter over te slaan"

Hoopvolle Van Aert hinkt op twee gedachten: "Ik heb schrik om hele veldritwinter over te slaan"
Foto: © photonews

Met de start van de Superprestige gaat het veldritseizoen toch een nieuwe fase in. In het klassement van de Wereldbeker zijn er al twee manches achter de rug, maar ook in ons land gaat het vanaf nu om de knikkers. Wout van Aert is analist in de veldritgids van Gazet van Antwerpen.

Hij is uiteraard ook vooral benieuwd in hoeverre hij zelf nog deel kan uitmaken van het veldritseizoen. "De cross blijft voor mij het allerleukste. Mijn hart bloedt dat ik door mijn val in de Tour de France een groot deel van het veldritseizoen zal missen", geeft Van Aert eerlijk toe.

Het is eens iets anders voor hem: van in de zetel naar de veldritten kijken. "Ik zal het vol interesse volgen, maar ik ga er echt alles aan doen om toch nog een paar wedstrijden te kunnen rijden. Omdat ik het graag doe, maar ook omdat crossen nog steeds een ideale voorbereiding is om te presteren in het voorjaar op de weg."

Ik zal naar mijn lichaam moeten luisteren 

Wout van Aert

Ergens tussen hoop en vrees. Daar bevindt Wout van Aert zich. "Ik heb ook schrik om een hele veldritwinter over te slaan. Ik zal naar mijn lichaam moeten luisteren, maar ben hoopvol. De kampioenschappen rijden op het einde van het seizoen zou mooi zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties