Iserbyt bereidt zich voor op aanklampen als Van der Poel terugkeert: "Denk wel dat Mathieu opnieuw top zal zijn"

Iserbyt bereidt zich voor op aanklampen als Van der Poel terugkeert: "Denk wel dat Mathieu opnieuw top zal zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn prestatie in de Ethias Cross in Kruibeke moet niemand er nog aan twijfelen: Eli Iserbyt is de sterkste man in het veld momenteel. Iets waar binnenkort wellicht wel verandering in komt. Als Van der Poel meedoet, zal het meer aanklampen zijn en minder koers maken, beseft Iserbyt.

Het maakt het niet minder knap wat Iserbyt al allemaal heeft laten zien. "Ik wist dat ik heel goed getraind had. Het kopje zit goed, alles zit goed. Die overwinning in Amerika heeft mij een boost gegeven. Dat zorgt ervoor dat ik dit nu allemaal doe", redeneert de pupil van Gianni Meersman en Jurgen Mettepenningen.

ZELF SCHIFTING GEVOERD

Toon Aerts deed er dan wel alles aan om hem te volgen in Kruibeke, het bleek niet voldoende. "Het was absoluut niet simpel. In het begin zaten we met te veel naar mijn goesting. Ik heb dan maar zelf de schifting gevoerd. Jammer dat Michael Vanthourenhout viel, anders waren we met drie weg. Toon spartelde nog heel hard tegen."

Het is uitkijken wat Iserbyt straks tegen Mathieu van der Poel kan. "Dan zal het in het begin direct heel rap gaan. Het zal niet meer aan mij en Toon zijn om koers te maken. Aanklampen zal dan een betere optie zijn. Ik hoop dat ik even meekan, maar ik denk wel dat Mathieu opnieuw top zal zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties