Niels Albert vreest dat hoogdagen van de cross achter de rug zijn: "Ik had niet graag tegen Mathieu en Wout gecrost"

Albert mist wat peper en zout in het huidige wielrennen

Niels Albert vreest dat hoogdagen van de cross achter de rug zijn: "Ik had niet graag tegen Mathieu en Wout gecrost"
Foto: © photonews

Het is al interessant geweest hoe Pauwels Sauzen-Bingoal en Telenet-Baloise elkaar bestookten in het begin van het veldritseizoen. Ook Niels Albert heeft het met aandacht gevolgd. Maar het wringt bij hem toch een beetje, de gedachte van twee afwezige toppers.

Want waar zit een mens eigenlijk voorlopig naar te kijken? "Naar crossen met stuk voor stuk steengoeie renners, die helaas vuur, uitstraling en rebellie missen. Ik heb dat vorig seizoen bij Van Aert ook al aangeraakt. Hoe makkelijk Wout zich schikte in de dominantie van Mathieu. Op een bepaald moment waren ze zo lief voor elkaar... ze gingen elkaar nog net niet wassen na de koers", haalt Albert aan in HLN.

ISERBYT & CO GEEN TWEEDERANGSCOUREURS

Voor alle duidelijkheid: Albert heeft wel veel respect voor de veldrijders die tot dusver streden voor de overwinning. "Eli en co. worden nu zo'n beetje weggezet als 'tweederangscoureurs'. Terwijl ook zij hun waarde hebben. De waarheid is dat Mathieu en Wout twee uitzonderlijke talenten zijn, die zich in tegenstelling tot de rest verder hebben kunnen ontplooien op het allerhoogste niveau op de weg."

Het blijven wel de twee namen die constant genoemd worden. "Ik had er in mijn hoogdagen zélf niet graag tegen gecrost. Ook ik zou in de vernieling gereden zijn." Het veldrijden dreigt wel aan aantrekkingskracht te verliezen, moesten zij definitief afhaken. "De sport blijft me na aan het hart liggen, maar ik heb de indruk dat we de hoogdagen hebben gehad. Wie het tegendeel beweert, is ziende blind."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5080 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties