Jan Bakelants valt op bijna zelfde plek waar hij zware blessure opliep: "Kom nooit meer terug naar deze koers"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Bakelants zweert nooit nog terug te keren naar Ronde van Lombardije

Jan Bakelants valt op bijna zelfde plek waar hij zware blessure opliep: "Kom nooit meer terug naar deze koers"
Foto: © photonews

Zelden zal je na een wielerwedstrijd een meer emotionele Jan Bakelants aantreffen dan na de Ronde van Lombardije van dit jaar. Met schaafwonden over heel zijn lichaam kwam hij over de streep. Twee jaar na zijn zware valpartij in diezelfde koers maakte hij opnieuw kennis met het asfalt.

"Het maffe is dat het opnieuw gebeurde in de afdaling van de Sormano", zegt een verwonderde Bakelants aan Het Nieuwsblad. "Niet in die gevaarlijke bocht van twee jaar geleden, maar aan het einde van de afzink. Mijn voorwiel schoof weg en ik lag er. Ik reed zelfs niet eens rap."

VEEL GELUK GEHAD

Bakelants finishte uiteindelijk als allerlaatste. Dat het lichamelijk niet al te erg is, is echter het belangrijkste. Het had erger kunnen zijn. "De schade valt wel mee. Als ik naar mijn getoucheerde helm kijk, moet ik misschien zeggen dat ik ondanks die val toch veel geluk heb gehad." 

Het gaat uiteraard wel in het hoofd kruipen, vallen op plaatsen die niet ver van mekaar liggen. "Ik was naar hier gekomen om die zware val van twee jaar geleden definitief achter mij te laten... Het werd een anticlimax van jewelste. Nu kom ik echt nooit meer terug naar deze koers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties