Niet het verhoopte resultaat voor Wellens en Benoot: "Een poging van alles of niets" en "Ik was niet top"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Tim Wellens en Tiesj Benoot hoopten op meer in Ronde van Lombardije

Niet het verhoopte resultaat voor Wellens en Benoot: "Een poging van alles of niets" en "Ik was niet top"
Foto: © photonews

Ook dit jaar was de laatste grote afspraak van het seizoen niet van de poes: allemaal klimmers op de eerste posities in de uitslag van de Ronde van Lombardije. Tim Wellens en Tiesj Benoot waren ook wel met ambitie naar Italië afgezakt, maar zagen hun plan in duigen vallen.

Het was vooral Wellens die ondanks zijn val in Milaan-Turijn voorbije woensdag wel iets kon ondernemen. "Ik had het lastig op de Sormano en wist dat ik iets moest proberen om kans te maken", legde Wellens aan Het Nieuwsblad uit waarom hij al vroeg ten aanval trok. "Het was een goed plan om te anticiperen op een aanval van de topfavorieten op de Civiglio."

Buchmann was wel een goede gezel. Het zag er dus even goed uit. "Alleen hadden we beter nog enkele andere schaduwfavorieten meegehad in steun en liet Jumbo-Visma ons niet rijden. Ik heb alle energie in die aanval gestoken. Een poging van alles of niets."

OFFDAY VOOR BENOOT

Benoot kwam er zelfs niet aan toe om zo'n poging te proberen. "Ik was niet top en had ook een beetje last van mijn maag. Een offday. Het laatste steile stuk van de Sormano was er te veel aan. Het is goed dat het seizoen voorbij is. Tijd om te rusten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties