Vinokourov toont wielrenner in zich nog eens in Hawaï en verovert wereldtitel op de Ironman

Vinokourov toont wielrenner in zich nog eens in Hawaï en verovert wereldtitel op de Ironman

Alexander Vinokourov beëindigde loopbaan als wielrenner in 2012, maar kan nog steeds ongelooflijk hard met de fiets rijden. Dat heeft de Kazach bewezen op de Ironman in Hawaï. Daar werd hij wereldkampioen met een schitterend nummer op de fiets.

Er kan over Vinokourov veel gezegd worden, maar op zijn 46ste is de manager van Astana zelf nog altijd een topatleet. Vijf weken geleden werd hij in Nice al wereldkampioen op de Ironman op halve afstand. Ook in Hawaï pakte hij de titel in de leeftijdscategorie tussen 45 en 49 jaar.

Het volgende werd de deelnemers aan de triatlon voorgeschoteld: 3,86 kilometer zwemmen, 180,2 kilometer fietsen en 42,2 kilometer lopen. Vinokourov haspelde de wedstrijd af in 8 uur, 58 minuten en 28 seconden. Niet onlogisch dat Vino vooral op de fiets ijzersterk was.

180 KM IN IETS MEER DAN 4 UUR

De voormalig Vueltawinnaar had amper 4 uur, 21 minuten en 6 seconden nodig om het gedeelte op de fiets af te werken. Naast hem deden overigens ook nog andere ex-renners als Stefan Schumacher en Laurent Jalabert mee aan de Ironman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties