Dries De Bondt na overwinning: "We dachten voortdurend aan de UCI-punten"
Arjen T'Sjoen
| 5 reacties

Naast een mooie overwinning stond er nog wat op het spel voor Corendon

Dries De Bondt na overwinning: "We dachten voortdurend aan de UCI-punten"
Foto: © photonews

Corendon-Circus pakte zondagnamiddag uit in de Memorial Rik Van Steenbergen. Het ProContinentale team eindigde met liefst vier renners in de top 10 en mag nog dromen van een top 2 in de UCI-ranking.

In de finale zat Corendon-Circus in een zetel als het ware. Dries De Bondt en Jimmy Janssens zaten in een kopgroep van vier met Tim Merlier en Otto Vergaerde in een tweede groep. Toch vond De Bondt het een zeer zware finale: "We wisten dat we met ons vier vol moesten rijden om de vlucht te houden. De wind maakte het bijzonder zwaar waardoor iedereen op zijn tandvlees zat."

Op die manier mag Corendon-Circus nog dromen van een top twee in de UCI-ranking. Als het hen nog lukt om in de top twee te eindigen (ze staan vlakbij Direct Energie en Wanty-Gobert) dan mogen ze meedoen aan de grote rondes en alle WorldTour klassiekers. "De UCI-ranking zat wel echt in ons hoofd vandag. We wilden punten verzamelen ten opzichte van Wanty en daarom besloten we ook zo vroeg ten aanval te trekken. Die tactiek heeft uiteindelijk gewerkt." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties