Lotto Soudal moet proberen sprints te ontlopen in China: "Victor Campenaerts niet onderschatten op aankomst bergop"

Mario Aerts trekt met Lotto naar Tour of Guangxhi

Lotto Soudal moet proberen sprints te ontlopen in China: "Victor Campenaerts niet onderschatten op aankomst bergop"
Foto: © photonews

Het wielerseizoen zit er nog niet voor iedereen op. Altijd toch wel bijzonder aan het einde van het jaar: de koersen in China, wat toch wel wat anders is. Bij Lotto Soudal hopen ze nog op een goede Tour of Guangxhi en zien ze kansen voor bijvoorbeeld Victor Campenaerts.

Het is Mario Aerts die de rol van sportdirecteur in Azië op zich neemt. "Er zijn toch enkele verschillen tussen koersen in China en Europa. Zo zijn er weinig of geen rotondes, verkeerseilanden of andere hindernissen. De wegen zijn er doorgaans breed. Het parcours lijkt op papier iets lastiger tegenover de twee voorbije edities", merkt Aerts op.

Het is uitkijken wat Lotto daar mee kan aanvangen. "Omdat we geen sprinter in de selectie hebben, kan het iets zwaardere parcours in ons voordeel spelen. Frederik Frison heeft in het verleden al gesprint en kan zich misschien plaatsen. Een massasprint ontlopen in China is bijzonder moeilijk, maar we kunnen uiteraard proberen."

CAMPENAERTS VOOR HET LAATST BIJ LOTTO

Ook in het klassement gaat Lotto trachten te strijden voor de prijzen. "Victor Campenaerts zou ik - in zijn huidige conditie - niet onderschatten op de aankomst bergop. Victor is natuurlijk geen klimmer, maar hij kan zeker een mooi klassement ambiëren. Victor is zeer gemotiveerd om tijdens zijn laatste koers voor Lotto Soudal nog iets te laten zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5017 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties