Mitchelton-Scott gaat langer door met veelbelovende klimmer: "Dat geeft me een kick"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Lucas Hamilton rijdt ook volgende jaren voor Mitchelton-Scott

Mitchelton-Scott gaat langer door met veelbelovende klimmer: "Dat geeft me een kick"
Foto: © photonews

Talentvolle klimmers kunnen ze in elke ploeg wel gebruiken. Daarom ook dat Mitchelton-Scott maar al te graag doorgaat met Lucas Hamilton, voor wie 2019 het jaar van de doorbraak is geworden. De Australiër heeft bijgetekend voor twee jaar.

Dankzij zijn nieuwe overeenkomst ligt de 23-jarige renner dus vast bij Mitchelton-Scott tot eind 2021. Hamilton won dit jaar de Coppi e Bartali, hielp zijn ploeg aan twee overwinningen in ploegentijdritten en behaalde een etappezege en een tweede plaats in het klassement in de Czech Cycling Tour. In zijn eerste Giro eindigde hij meteen bij de eerste 25.

GROOTSTE STAP UIT ZIJN LOOPBAAN

Een toekomst bij Mitchelton-Scott ziet Hamilton helemaal zitten. "Ik vind het hier geweldig. Ik apprecieer het dat het team mij langer vastlegt. Dit jaar heb ik de grootste stap tot dusver uit mijn carrière gemaakt. Het toont aan dat ze vertrouwen in mij hebben. Dat geeft mij een kick."

Op allerlei vlakken heeft de renner van Down Under zich in 2019 kunnen testen. "In lager aangeschreven koersen behaalde ik enkele overwinningen. Met de Giro reed ik voor het eerst een grote ronde en probeerde ik drie weken lang regelmaat te behouden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties