Corendon voegt door strijd met Wanty nog wedstrijd toe aan programma: Belgen gaan mekaar zondag bekampen

Corendon voegt door strijd met Wanty nog wedstrijd toe aan programma: Belgen gaan mekaar zondag bekampen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Corendon-Circus en Wanty-Gobert stellen alles in het werk om bij de twee beste procontinentale teams te zijn in de UCI-ranking. Bij Corendon waren ze eigenlijk uitgefietst, maar gaan ze door de huidige situatie ook nog de Chrono des Nations rijden.

Total Direct Energie is wellicht buiten schot, maar om de tweede plaats op de ranking is het nog erg spannend. Momenteel is Corendon-Circus in het voordeel. Wanty-Gobert hoopt echter nog volop te scoren in de Tour of Guangxhi met onder meer Timothy Dupont. En dat terwijl er bij Corendon geen wedstrijd meer op de kalender stond.

JANSSENS EN VERGARDE VS MEURISSE EN DE GENDT

Het neemt dus toch maar het zekere voor het onzekere en trekt komende zondag naar Les Herbiers, voor de Chrono Des Nations. Ook in deze individuele tijdrit van 46,3 kilometer vallen er nog punten te rapen. Mogelijk draait het uit op een Battle of the Belgians. Corendon-Circus brengt onder meer Jimmy Janssens en Otto Vergaerde aan de start. Wanty speelt dan weer Xandro Meurisse en Aimé De Gendt uit.

De eerste twee procontinentale teams op de ranking krijgen volgend jaar automatisch startrecht in WorldTour-wedstrijden, tenzij er meer dan achttien proflicenties uitgedeeld worden. In dat geval gaat dat voorrecht enkel naar de ploeg die de ranglijst aanvoert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties