Ploeg van Vanmarcke strikt voormalig Portugees kampioen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Guerreiro ruilt Katusha in voor Education First

Ploeg van Vanmarcke strikt voormalig Portugees kampioen
Foto: © photonews

Door het overnemen van de licentie van Katusha door Israel Cycling Academy, vertoefden enkele renners een tijdje in het ongewisse. Voor Ruben Guerreiro is de onzekerheid voltooid verleden tijd. De Portugees heeft een nieuwe ploeg gevonden: Education First.

De Portugese kampioen van 2017 heeft een goede reden om erg blij te zijn met zijn overstap. "Voor mij voelt dit als thuiskomen. Amerika is mijn tweede thuisland. Ik ben blij dat ik kan thuiskomen bij een Amerikaans team, Education First."

BAND MET CALIFORNIË

Er is ook een specifiek deel van de VS waar Guerreiro een band mee heeft. "Californië is een deel van de wereld waar ik graag nog eens naartoe wil. Ik reed al eens de Ronde van Californië en ik werd er ontroerd. Ik kan niet juist zeggen waardoor. Ik ben gemotiveerd om daar eens opnieuw te koersen."

De doelstelling van de 25-jarige renner is voorts duidelijk. "Ik reed dit jaar mijn eerste Vuelta en ik was verrast over waar ik toe in staat was. Ik kijk er naar uit om te kunnen groeien als ronderenner." Volgend jaar komt hij dus in dezelfde ploeg als Sep Vanmarcke terecht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France
20/07/2021 - 24/07/2021 Ronde van Wallonië

Nieuwste reacties