Taylor Phinney ruilt nog voor zijn dertigste de fiets voor kunst en muziek
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Taylor Phinney stopt met wielrennen

Taylor Phinney ruilt nog voor zijn dertigste de fiets voor kunst en muziek
Foto: © photonews

Er zijn wielrenners die niet het geluk hebben om een lange carrière uit te bouwen. Taylor Phinney is zeker iemand die getroffen werd door veelvuldig blessureleed. De ietwat aparte Amerikaan gaat zijn fiets aan de haak hangen en weet al wat zijn volgende uitdaging zal zijn.

Phinney komt met het nieuws in de aanloop van de Japan Cup van zondag, een eendagskoers buiten categorie en zijn laatste wedstrijd als prof. "Ik wil mijn dankbaarheid uitdrukken voor iedereen die mij in mijn twaalfjarige carrière gevolgd en gesteund heeft. Dit is iets waar ik al enkele jaren mee bezig was. Eigenlijk heeft mijn lichaam voor mij beslist."

ANDERE PASSIES

Het is duidelijk wat hij daarmee bedoelt. "Ik ben als atleet langer geblesseerd geweest dan niet geblesseerd." Maar Phinney heeft er vrede mee. Hij heeft nog andere passies buiten het wielrennen. "Ik wil nu meer tijd vrijmaken om kunst te creëren en muziek te schrijven."

Phinney behaalde in 2009 en 2010 de wereldtitel individuele achtervolging op de piste. Nadien ging de aandacht meer naar de weg. Hij won in 2012 de openingsetappe in de Giro, een tijdrit, en werd dat jaar ook tweede op het WK tijdrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties