Wereldkamioene in 2020 niet naar La Course: "Dit is een criterium"
Redactie
| 3 reacties

Annemiek van Vleuten vindt La Course in Parijs maar niets

Wereldkamioene in 2020 niet naar La Course: "Dit is een criterium"
Foto: © photonews

De vrouwenwedstrijd was op het WK in Yorkshire zeker één van de hoogtepunten, met die onvoorstelbaar straffe solo van Annemiek van Vleuten. De nieuwe wereldkampioene laat haar mening meteen gelden: ze is niet te spreken over de bestemming van La Course voor volgend jaar.

Niet alleen is het parcours voor de Tour van de mannen uit de doeken gedaan, er is nu ook bekend waar La Course zal doorgaan. Voor het eerst sinds 2016 is de keuze voor de locatie gevallen op Parijs, met een finish op de Champs-Élysées. Tot onvrede van Annemiek van Vleuten, die meteen laat weten niet te zullen deelnemen.

WEEK VOOR OLYMPISCHE WEGRIT

"Dit is een stap terug, een criterium van negentig kilometer", oordeelt de draagster van de regenboogtrui bij NOS. "Ik start niet, ook al omdat het een week later al de olympische wegrit is." La Course zal plaatsvinden op zondag 19 juli, voorafgaand aan de slotrit uit de Tour voor de mannen.

"Bij de mannen worden criteriums toch ook niet opgenomen in de WorldTour", merkt Van Vleuten op. "Er zijn sprintsters die dit een leuke wedstrijden vinden, maar ik ga 'm niet rijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties