Belg van Sport Vlaanderen-Baloise versiert overstap naar Cofidis

Piet Allegaert tekent voor twee jaar bij Cofidis

Belg van Sport Vlaanderen-Baloise versiert overstap naar Cofidis
Foto: © photonews

Sport Vlaanderen-Baloise doet zijn reputatie als ideaal opstapje naar een verdere, succesvolle carrière weer alle eer aan. Wellicht gaat het die richting uit voor Piet Allegaert. In 2020 gaat hij bij Cofidis aan de slag. Nog afwachten of het in de WorldTour zal zijn of niet.

Piet Allegaert reed al een sterk voorjaar met enkele verdienstelijke ereplaatsen. Recent verkeerde hij pas helemaal in topvorm met een achtste plaats in de Münsterland Giro en een hele fraaie overwinning in de Tour de l'Eurométropole.

Gezien zijn prestaties was het wel duidelijk dat hij na zijn derde jaar bij de ploeg Sport Vlaanderen ging verlaten. De grote vraag was dan nog wie zijn nieuwe werkgever zou worden. De onderhandelingen zijn inmiddels afgerond met Cofidis.

CONTRACT VOOR TWEE JAAR

Daar zal de 24-jarige renner de derde Belg worden naast Dimitri Claeys en Kenneth Vanbilsen. Allegaert tekende een contract voor twee seizoenen. Cofidis hoopt dat het door het binnenhalen van topsprinter Elia Viviani kans maakt op een WorldTour-licentie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties