De Ketele betuigt nog eens uitdrukkelijk hoeveel spijt hij heeft: "Ik heb respect voor alle sporters"

De Ketele betuigt nog eens uitdrukkelijk hoeveel spijt hij heeft: "Ik heb respect voor alle sporters"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Plots stond hij dan in het oog van de storm, Kenny De Ketele. Na zijn uitspraak over zwemmers die de andere kant van het bad niet raakte. Uiteraard was dat niet verkeerd bedoeld. De baanwielrenner zag al snel in dat het geen slimme uitspraak was en excuseerde zich op Twitter.

"Ik was me er helemaal niet van bewust dat het zo zou overkomen naar die mensen", gaat De Ketele er bij Sporza nog even op door. "Ik heb er spijt van dat ik dat citaat in de mond genomen heb. Het ging er vooral over dat ik enorm gefrustreerd ben over de selectiecriteria van het IOC. Dat er maar 8 landen zich mogen vertegenwoordigen voor de Olympische Spelen in de ploegenachtervolging."

REEKSEN IN ATLETIEK EN ZWEMMEN

Dat ligt in andere sporten inderdaad anders en het is dat wat De Ketele dwars zit. "In de atletiek en het zwemmen worden er vooraf reeksen gelopen en gezwommen in ploegnummers. Daardoor kunnen zij met meerdere atleten aanwezig zijn op de Spelen." 

De frustratie van De Ketele veroorzaakte uiteindelijk heel wat commotie. "Toen kwam het beeld in me naar boven van die Afrikaanse zwemmer die amper tot aan de overkant raakte. Maar het ging me totaal niet over het kunnen van de zwemmers. Ik heb respect voor alle sporters."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties