De Ketele betuigt nog eens uitdrukkelijk hoeveel spijt hij heeft: "Ik heb respect voor alle sporters"

Kenny De Ketele zweert ook respect te hebben voor zwemmers

De Ketele betuigt nog eens uitdrukkelijk hoeveel spijt hij heeft: "Ik heb respect voor alle sporters"
Foto: © photonews

Plots stond hij dan in het oog van de storm, Kenny De Ketele. Na zijn uitspraak over zwemmers die de andere kant van het bad niet raakte. Uiteraard was dat niet verkeerd bedoeld. De baanwielrenner zag al snel in dat het geen slimme uitspraak was en excuseerde zich op Twitter.

"Ik was me er helemaal niet van bewust dat het zo zou overkomen naar die mensen", gaat De Ketele er bij Sporza nog even op door. "Ik heb er spijt van dat ik dat citaat in de mond genomen heb. Het ging er vooral over dat ik enorm gefrustreerd ben over de selectiecriteria van het IOC. Dat er maar 8 landen zich mogen vertegenwoordigen voor de Olympische Spelen in de ploegenachtervolging."

REEKSEN IN ATLETIEK EN ZWEMMEN

Dat ligt in andere sporten inderdaad anders en het is dat wat De Ketele dwars zit. "In de atletiek en het zwemmen worden er vooraf reeksen gelopen en gezwommen in ploegnummers. Daardoor kunnen zij met meerdere atleten aanwezig zijn op de Spelen." 

De frustratie van De Ketele veroorzaakte uiteindelijk heel wat commotie. "Toen kwam het beeld in me naar boven van die Afrikaanse zwemmer die amper tot aan de overkant raakte. Maar het ging me totaal niet over het kunnen van de zwemmers. Ik heb respect voor alle sporters."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties