Pidcock duidt grote doelstelling aan na derde plaats in Boom: "Zege zal moeilijk zijn, want Mathieu is binnenkort terug"

Pidcock duidt grote doelstelling aan na derde plaats in Boom: "Zege zal moeilijk zijn, want Mathieu is binnenkort terug"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wie erbij was in De Schorre, heeft van het enorme talent van Tom Pidcock kunnen genieten. De 20-jarige Brit reed vanuit de achtergrond nog naar een mooie derde plaats. Zien we hem binnen enkele weken strijden voor de overwinning? Vooral van het EK ligt hij wakker.

Het veldritseizoen is voor hem ook nog niet zo lang bezig. "Na ruim een week in de cross haal ik al een podium. Ik ben superblij. Het was niet eens slecht dat ik zo lang alleen moest rijden. Dan kun je uw eigen lijnen kiezen. Ik voelde me wel comfortabel, al is dat relatief." 

Met een groeiende vorm zou Pidcock in november wel eens voor dat hoogste schavotje op het podium kunnen gaan. Al nuanceert hij dat. "Voor de zege rijden zal moeilijk zijn, want Mathieu van der Poel is binnenkort ook terug. Maar ik zal wel vechten voor een positie op het podium."

MEDAILLE HALEN OP EK

Er is overigens één wedstrijd die al met stip aangeduid staat in zijn agenda. Schrijf hem maar op voor zondag 10 november in het Italiaanse Silvelle. "Ik wil vooral goed zijn op het EK veldrijden. Daar mik ik zeker op het podium." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties