Eens de andere kant van de medaille voor Jumbo-Visma: "We maakten een tactische fout"
Redactie
| 0 reacties

Gesink vond aanval van Kuss in Japan Cuip niet slim

Eens de andere kant van de medaille voor Jumbo-Visma: "We maakten een tactische fout"
Foto: © photonews

Op een gegeven moment zag het er naar uit dat Jumbo-Visma de zege voor het grijpen had in de Japan Cup. Vijf renners van de ploeg zaten nog voorin toen er slechts een groep van een vijftiental coureurs overbleef. Toch liep het nog mis.

Het geeft aan dat zelfs één van de meest succesvolle ploegen van het seizoen eens de boot kan missen. Het was vooral frustreren voor Robert Gesink, die vier ronden voor het einde alles aan flarden reed om zo de boel uit te dunnen.

"We waren de sterkste ploeg in koers, maar maakten een tactische fout. We probeerden voordeel te halen uit ons numerieke overwicht. We wilden aanvallen, zodat renners als Woods en Mollema al vroeg in de koers aan de bak moesten. Steven Kruijswijk viel aan. Nadat hij teruggegrepen was, viel Sepp Kuss aan. Dat was niet goed", oordeelt Gesink op de site van Jumbo-Visma.

Mollema was erg slim en sterk 

De Nederlander stelde immers een negatief gevolg vast. Zo loste hij zijn ploegmaats en verloren ons surplus aan aantal renners. Vanaf dat moment reden we achter de feiten aan. Het is zonde, want het had goed kunnen uitpakken voor ons. Ik weet niet of we Mollema hadden kunnen kloppen. Hij was erg slim en sterk." Kuss eindigde uiteindelijk als best geplaatste renner van de ploeg op de vijfde plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties