Enric Mas kan nog eens vieren in het shirt van Deceuninck-Quick.Step

Mas de sterkste bergop in vierde etappe in Tour of Guangxhi

Enric Mas kan nog eens vieren in het shirt van Deceuninck-Quick.Step
Foto: © photonews

Geen groepssprint in de vierde etappe van de Guangxhi Tour, want in de Nongla Scenic Area lag nog een slotklim. Het waren toch wel echte klimmerstypes die daar de dienst uitmaakten. Enric Mas bleek de sterkste en bezorgde Deceuninck-Quick.Step dus nog een zege voor zijn vertrek naar Movistar.

Met Mullen was er enige tijd een vluchter alleen voorop. Met 35 kilometer te gaan had hij nog een ruime voorsprong van drie minuten en veertig seconden. In zijn eentje stond Mullen uiterard voor een moeilijke opdracht. Het peloton wilde in groep aan de laatste klim beginnen en haalde hem op 16 kilometer van de finish al in.

Op de klim werd de groep dan zoals verwacht al fel uitgedund. In de slotkilometers bleven enkel nog de beste klimmers over. Tolhoek pakte uit met een pittige versnelling. Enkel Mas van Deceuninck-Quick.Step en Martinez van Education First gingen met hem mee.

MAS MET OVERMACHT

Tolhoek zat blijkbaar toch iets te vroeg door zijn krachten heen, want zijn twee kompanen lieten hem achter. In de laatste vijftig meter ging Mas aan vanop de kop. De Spanjaard reed Martinez vlot uit het wiel en kon het zegegebaar maken. Rosa remonteerde Tolhoek nog voor plaats drie. Odd Eiking van Wanty-Gobert en Carl Fredrik Hagen van Lotto eindigden respectievelijk op de zesde en zevende plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties