Ontgoochelde Nicky Degrendele: "Niet gedaan wat ik goed kan"
Redactie
| 4 reacties

Degrendele grijpt ondanks prima aanloop toch naast medaille in finale keirin

Ontgoochelde Nicky Degrendele: "Niet gedaan wat ik goed kan"
Foto: © photonews

Geen uitbundige taferelen deze keer bij Nicky Degrendele na een kampioenschap. Wel de teleurstelling vanwege het uitblijven van een medaille. Het zag er nochtans allemaal zo goed uit in de aanloop naar de finale in de keirin. Daarom kwam het ook zo hard aan.

"Natuurlijk ben ik diep ontgoocheld", bekent Degrendele aan Het Nieuwsblad. "Alles verliep zo goed. Misschien is dat wel waarom het fout liep." Het enthousiasme haalde het mogelijk van het verstand. "Misschien wilde ik te graag. Had ik te veel zelfvertrouwen in de finale."

Mogelijk wilde ik te vroeg gaan 

Nicky Degrendele

Het werd een lange sprint, iets wat Degrendele goed moet liggen. Toch bleef het verhoopte resultaat achterwege. "Mogelijk wilde ik te vroeg gaan. Dat is de enige conclusie die ik kan trekken. Ik heb niet gedaan waar ik goed in ben: wachten, dat ene gaatje zoeken."

Al is het ook niet dat ze naar huis is gereden. Ze werd nog altijd verdienstelijk vijfde. Al wat nu volgt, is een lange voorbereiding op de Spelen in Tokio. Eerst natuurliijk nog dat ticket binnenhalen. "Feit is dat mijn vorm voor komende winter oké is. Het wordt een lang seizoen, het kan alleen maar beter. Er zijn nog drie Wereldbekers die meetellen en een WK. Ik bekijk het van wedstrijd tot wedstrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties