Niels Albert ziet het verdwijnen van startgelden als mogelijk gevolg van hervorming

Niels Albert ziet het verdwijnen van startgelden als mogelijk gevolg van hervorming
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De veldritwereld staat zowat in rep en roer door de uitbreiding van het klassement van de Wereldbeker, die er volgend seizoen zit aan te komen. Ook Niels Albert heeft er uiteraard een mening over. Hij denkt dat de startgelden van de renners wel eens zouden kunnen verdwijnen.

"Ik snap wel het concept van de nieuwe Wereldbeker", stelt Albert in zijn column in HLN. "Zoals het nu is, kan het echt niet blijven. Eén groot overkoepelend klassement is mooi en het heeft charmes." Sven Nys uitte zich nochtans reeds als een groot tegenstander. "Ik ben het eens met de kritiek van Nys, dat andere klassementen onder druk staan."

VEEL MACHT BIJ 1 ORGANISATOR

Albert maakt wel een bedenking. "Aan de andere kant: crossen die nu tot de Superprestige of de DVV Trofee behoren, kunnen ook Wereldbeker worden. Hoe kom je anders aan acht WB-crossen in België? Wat een ander gevolg kan zijn van de hervorming is dat een grote organisator als Flander Classics zoveel macht heeft en zoveel crossen organiseert, dat ze komaf maken met de startgelden voor de renners."

Die bedragen liepen in de loop der jaren alleen maar op. "Toen ik crosser was, hadden we een afspraak onder de grote vier. We kregen 6.000 euro startgeld per cross en duizend euro erbij als we een kampioenentrui droegen. Nu hoor ik bedragen van 15.000 tot 20.000 euro. Het kan niet anders of sommige organisatoren krijgen het financieel lastig. Afschaffen van de startgelden, het zou zomaar kunnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties