Primeur en mooie vangst voor Ackermann: "We hebben ons doel meer dan bereikt"

Primeur en mooie vangst voor Ackermann: "We hebben ons doel meer dan bereikt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als Pascal Ackermann thuis komt met zijn oogst van in China zullen ze ook verheugd opkijken. Twee ritzeges en de eindzege in het puntenklassement, dat is niet mis. Ook in de laatste etappe van de Tour of Guangxi kon Ackermann nog een keer juichen.

Wat zijn eigen loopbaan betreft werd zo een stukje geschiedenis geschreven. "Dit is de eerste keer dat ik mijn seizoen kan beëindigen met een overwinning. Het was niet noodzakelijk een gemakkelijke rit. Het tempo op de weg terug naar Guilin lag echt hoog."

KLEINE SLIPPER

Ook de voorbereiding op de sprint was allesbehalve evident. "Het teamwork van de jongens was fantastisch", benadrukt Ackermann. "In de laatste bocht maakte ik een kleine slipper, maar ik kon mijn positie in de sprinttrein relatief vlug vinden." 

Daarna was het kwestie van af te werken en dat deed Ackermann ook. Zo werd het een erg geslaagde Tour of Guangxi voor Bora-Hansgrohe. "Het is een geweldige ritzege en de hele ploeg heeft het verdiend. We wilden hier minstens één rit winnen en we hebben ons doel meer dan bereikt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties