Revelatie van Lotto Soudal had zulk seizoen nooit kunnen voorspellen: "Ik wil echt een goede klassementsman worden"

Revelatie van Lotto Soudal had zulk seizoen nooit kunnen voorspellen: "Ik wil echt een goede klassementsman worden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het leuke aan elk wielerseizoen is dat er altijd aangename verrassingen zijn. Wie had bijvoorbeeld kunnen denken dat Carl Fredrik Hagen voor Lotto Soudal een toptiennotering zou wegkapen in de Vuelta? De Noor zelf alvast niet, maar het geeft wel zijn potentieel weer.

Hagen had eigenlijik naar resultaten toe geen enkele verwachting in 2019. "Dit seizoen is veel beter geweest dan wat ik verwachtte", zegt de Scandinaviër aan Cyclingnews. "Het was mijn eerste jaar op WorldTour-niveau, een leerjaar. Het is het hele seizoen geweldig gegaan."

DRIE FANTASTISCHE WEKEN IN SPANJE

Het grote hoogtepunt voor hem was uiteraard de Ronde van Spanje. "Voor de Vuelta had ik nog nooit langer dan acht dagen na mekaar gekoerst. Ik zei voor de Vuelta wel dat top 20 mogelijk was als alles 100 procent volgens plan verliep. Om dan achtste te eindigen... Als je mij dat voor de koers verteld had, had ik eens goed gelachen. Dat waren drie fantastische weken." 

Het smaakt naar meer, zoveel is duidelijk. "Het is een goede start van mijn profcarrière en daar kunnen we verder op bouwen in de volgende jaren. Ik wil echt een goede klassementsman worden. Niet alleen in rittenkoersen van een week, maar ook in de grote ronden." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties