Deceuninck-Quick Step blijft bijzonder actief op de transfermarkt en haalt vicewereldkampioen bij de beloften binnen
Arjen T'Sjoen
| 3 reacties

Deceuninck-Quick Step haalt vicewereldkampioen tijdrijden bij de beloften binnen

Deceuninck-Quick Step blijft bijzonder actief op de transfermarkt en haalt vicewereldkampioen bij de beloften binnen
Foto: © photonews

Net zoals elk jaar ziet Deceuninck-Quick Step tijdens de transferperiode heel wat kwaliteit vertrekken. De Belgische formatie hoopt dat zo goed mogelijk op te vangen en pakt nu uit met de komst van een jongere met de nodige adelbrieven.

De 21-jarige Amerikaan Ian Garrison verdedigt vanaf volgend seizoen de kleuren van Deceuninck-Quick Step. De youngster maakt de overstap van het ProContinentale Axeon-Hagens Berman waar hij drie jaar aan de slag was. Bij Deceuninck-Quick Step tekent hij een contract voor twee seizoenen.

In een persbericht van de ploeg reageerde Garrison op zijn transfer: "Het is echt schitterend. Ik wil graag lang koersen en de manier waarop jonge renners zich bij Deceuninck-Quick Step ontwikkelen is doorslaggevend bij het maken van mijn keuze. Ik ben er zeker van dat ik bij deze ploeg het beste uit mezelf kan halen." Ook Lefevere was enthousiast over zijn nieuwe aanwinst: "Hij liet al zien over de nodige kwaliteiten te beschikken. We willen hem helpen om nog beter te worden de komende jaren. We kijken er naar uit om met hem samen te werken."

Amerikaans kampioen tijdrijden

Hoewel Garrison pas 21 is, werd hij dit seizoen Amerikaans kampioen bij de U23 en bij de profs. Verder eindigde hij ook als tweede op het WK tijdrijden voor beloften in Yorkshire. Hij moest toen enkel het Deense supertalent Mikkel Bjerg voor laten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik
07/10/2020 Brabantse Pijl

Nieuwste reacties