Trainer Campenaerts: "Willen graag snel duidelijkheid over Olympische Spelen"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties

Het is nog onduidelijk of Victor Campenaerts naar de Olympische Spelen mag

Trainer Campenaerts: "Willen graag snel duidelijkheid over Olympische Spelen"
Foto: © photonews

Victor Campenaerts gaf forfait voor het EK tijdrijden en kreeg op het WK af te rekenen met een valpartij en materiaalpech. De werelduurrecordhouder is daardoor nog niet zeker van een ticket voor de Spelen in Tokio.

België mag vijf renners naar Tokio sturen. Twee daarvan rijden ook de tijdrit. Remco Evenepoel is zeker van zijn plek als Europees kampioen tijdrijden. Bovendien pakte hij op het WK ook nog eens zilver. De tweevoudige Europees kampioen tijdrijden moet nu wachten op een beslissing van Belgian Cycling.

Dinsdagnamiddag werd een bijeenkomst georganiseerd tussen trainer Kurt Lobbestael en technisch directeur Frederik Broché van Belgian Cycling.

“De teneur van het gesprek was positief”, aldus Lobbestael tegenover het Nieuwsblad. “Er is ons verteld dat er vertrouwen is in de prestaties van Victor. Er twijfelt ook niemand aan dat hij het Olympische niveau waard is.”

“We beseffen dat België over verschillende straffe tijdrijders beschikt en dat de wielerbond niemand onrecht wil aandoen. Alleen willen we wel graag snel duidelijkheid in 2020. Wij kunnen bij wijze van spreken niet wachten tot in juni op die selectie of geen-selectie. Het zijn Olympische Spelen in Japan, dat vraagt vanwege de hitte, vochtigheid en dergelijke meer toch een gedegen voorbereiding.”

Yves Lampaert en Wout Van Aert zijn de voornaamste kandidaten om samen met Evenepoel deel te nemen aan het tijdrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties