Waanzinnige regelmatigheid Van Avermaet levert op: "Het bewijs"

Waanzinnige regelmatigheid Van Avermaet levert op: "Het bewijs"
Foto: © photonews

Greg Van Avermaet heeft er een prachtig seizoen 2019 opzitten. Een écht grote zege bleef weliswaar uit, maar zijn seizoen was wel heel erg regelmatig te noemen. En dat heeft hem nu ook een prijs opgeleverd.

Winnen? Dat deed Van Avermaet dit seizoen in een ritje in de Ronde van Valencia vroeg in het seizoen, een ritje in de Tour of Yorkshire in het midden van het seizoen en in Montréal naar het einde van het seizoen toe.

Maar tussendoor lepelde hij de ene na de andere ereplaats binnen, zowel in het klassieke voorjaar als in het najaar. Het leverde hem uiteindelijk de eerste plaats op in de UCI World Tour wat betreft eendagskoersen. Hij totaliseerde liefst 2350 punten in vijftien races, een fikse voorsprong op Kristoff en Alaphilippe.

"Het bewijst dat hij een zeer consistente renner is", aldus Jim Ochowicz - general manager bij CCC. "Hij was er telkens opnieuw bij om te strijden voor de eerste plaatsen. Dit is een heel erg mooi resultaat voor hem."

Ook Van Avermaet zelf was blij: "Ik heb altijd gezegd dat ik geen renner ben die twintig races per jaar zal winnen, maar ik wil er wel altijd staan. Hopelijk kan ik enkele van mijn podiumplaatsen volgend jaar inwisselen voor een zege."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties