Giroparcours officieel voorgesteld, nu al bedenkingen bij ex-renner

Giroparcours officieel voorgesteld, nu al bedenkingen bij ex-renner
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zoals voorzien heeft in Milaan de officiële bekendmaking plaatsgevonden van het parcours voor de Giro van 2020. Peter Sagan zorgde voor het eerste goede nieuws door bekend te maken dat hij voor het eerst gaat deelnemen. Wat het parcours betreft vallen de lange ritten in de slotweek op.

De eerste drie dagen van de volgende editie zullen doorgaan in Hongarije, dat was al bekend. Nadien volgen enkele etappes in Sicilië. Opvallend genoeg wordt er niet gekozen voor een rustdag na de laatste rit in Hongarije. Het peloton mag zich alvast opmaken voor een lange verplaatsing.

De aankomst van de elfde etappe ligt in Rimini, waar wijlen wielervedette Marco Pantani het leven liet. Het zwaartepunt van de grote ronde ligt zonder twijfel in de derde week, die niet alleen zware bergritten voorziet, maar ook etappes over lange afstand. Wat dat laatste betreft gaat de Giro in tegen de tendens van de Tour en de Vuelta. Ex-renner Bobbie Traksel denkt er allemaal het zijne van.

Onder meer de Mortirolo en de Stelvio worden aangedaan en dan is er ook nog de koninginnenrit naar Sestrières. Ondanks al die steile bergen krijgen ook de tijdrijders wel wat om warm van te worden met drie etappes tegen de klok.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties