Giroparcours officieel voorgesteld, nu al bedenkingen bij ex-renner
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Giroparcours officieel voorgesteld

Giroparcours officieel voorgesteld, nu al bedenkingen bij ex-renner
Foto: © photonews

Zoals voorzien heeft in Milaan de officiële bekendmaking plaatsgevonden van het parcours voor de Giro van 2020. Peter Sagan zorgde voor het eerste goede nieuws door bekend te maken dat hij voor het eerst gaat deelnemen. Wat het parcours betreft vallen de lange ritten in de slotweek op.

De eerste drie dagen van de volgende editie zullen doorgaan in Hongarije, dat was al bekend. Nadien volgen enkele etappes in Sicilië. Opvallend genoeg wordt er niet gekozen voor een rustdag na de laatste rit in Hongarije. Het peloton mag zich alvast opmaken voor een lange verplaatsing.

De aankomst van de elfde etappe ligt in Rimini, waar wijlen wielervedette Marco Pantani het leven liet. Het zwaartepunt van de grote ronde ligt zonder twijfel in de derde week, die niet alleen zware bergritten voorziet, maar ook etappes over lange afstand. Wat dat laatste betreft gaat de Giro in tegen de tendens van de Tour en de Vuelta. Ex-renner Bobbie Traksel denkt er allemaal het zijne van.

Onder meer de Mortirolo en de Stelvio worden aangedaan en dan is er ook nog de koninginnenrit naar Sestrières. Ondanks al die steile bergen krijgen ook de tijdrijders wel wat om warm van te worden met drie etappes tegen de klok.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties